TV Oranje Special over Wesley

TV Oranje presenteert dit jaar een aantal nieuwe portretten van Nederlandse artiesten. In deze ‘TV Oranje Specials’ gaat Ivo Franklin op bezoek bij een bekende zanger, zangeres of duo. We bezoeken ze thuis of op een van hun favoriete plekjes, waarbij ze vertellen over hun leven, werk, hobby’s en andere bezigheden.

TV Oranje Special over WesleyZaterdag 15 december zie je om 19.00 uur een special over Wesley. Ivo Franklin reist naar Tilburg, waar hij aanbelt bij de volkszanger. Wesley zette al vroeg zijn eerste stappen op het artiestenpad. Op zijn twaalfde stond hij te zingen op het biljart en op zijn dertiende had hij zijn eerste fanclubdag. Zoiets bleef natuurlijk niet onopgemerkt, en Wesley mocht mee met de Ome Cor Show van Joris Linssen. Tijdens een van die optredens liep hij Vader Abraham tegen het lijf, die hij heel brutaal vroeg om een liedje. De oude meester zag wel wat in dit jonge talent en schreef voor hem het nummer 'Bedankt'. Vanaf toen ging het snel en volgde er zelfs een real-life soap bij SBS6. Helaas was er ook tegenslag op zakelijk gebied, waardoor de carrière van Wesley averij opliep. Een nieuwe impuls kwam van de samenwerking met producer Riny Schreijenberg, de ontdekker van o.a. Frans Bauer. Hieruit kwam de hit 'Ik heb een gouden ring voor jou' voort, plus een nieuwe soap bij Omroep Brabant. Wesley praat ook over zijn vrouw Jessica en dochter Liz, die voor hem altijd op de eerste plaats komen. Tot slot nemen we een kijkje op het toilet, waar Wesley heel wat herinneringen aan de muur heeft hangen...

Op zaterdag 22 december zie je een TV Oranje Special over André van Duin.